W Cieniu Jupiterów Mielec
Image default
Informacje Materiały promocyjne

Budownictwo modułowe – tajemnica sukcesu kontenerów gastronomicznych

Nowoczesne kontenery to rewolucyjne rozwiązanie w gastronomii. Jest ono tańsze i bardziej elastyczne, niż tradycyjny, murowany lokal. Każdy, kto pracuje w branży gastronomicznej – zdecydowanie powinien więc przeczytać poniższy artykuł.

Obecny boom na kontenery gastronomiczne powodowany jest typem budownictwa, w oparciu o które są one wznoszone. Nazywamy go modułowym – od gotowych już modułów z których składać się będzie konstrukcja. Ujmując to jeszcze precyzyjniej: do części głównej, w postaci kontenera gastronomicznego dodawane są kolejne komponenty. Zauważyć należy, że takie rozwiązanie jest przede wszystkim bardzo tanie i zapewnia naszemu biznesowi wielką elastyczność. Ze względu na swoją innowacyjność, a także wygodę stosowania stanowi ono zupełny przełom i rewolucję w architekturze.

Swoboda projektowania wnętrza

Najważniejszą kwestią, która wyraziście różnicuje kontener gastronomiczny, od jego murowanego odpowiednika jest fakt, że w przypadku tego pierwszego właściciel ma zupełną swobodę projektowania wnętrza. Dzieje się tak dlatego, że konstrukt ten wykonany jest w oparciu o wspomniane już budownictwo modułowe. Sprowadza się to do faktu, że niskim nakładem sił i środków można w pełni dowolnie powiększyć powierzchnię złożoną z kontenerów. W teorii nasza restauracja może mieć więc dowolną wielkość i kształt. Ograniczać nas będą tu jedynie nasze środki finansowe.

Podsumowując: budowanie w oparciu o gotowe już komponenty jest nie tylko znacznie tańsze niż tradycyjne, ale co równie ważne daje nam też ogromną elastyczność. Trzeba jednak być świadomym, że tylko najlepsze firmy dopuszczają klientów do tak dalekiej ingerencji w projekt danej restauracji. Warto skupiać się więc na dużych, sprawdzonych markach z wieloletnim doświadczeniem. Dobrym przykładem takiej jest Mastertec.

Źródło: Mastertec

Mobilność kontenera gastronomicznego

Budownictwo modułowe ma także kolejną wielką zaletę. Wzniesioną w oparciu o nie restaurację można szybko i łatwo rozłożyć i wznieść w bardziej dogodnym dla nas miejscu. Daje nam to mobilność i możliwość „przerzucania” naszego biznesu w te punkty, które w danym momencie są najatrakcyjniejsze. Warto także wiedzieć, że z prawnego punktu widzenia wymaga to minimum formalności.

Podsumowanie

W świetle przytoczonych argumentów stwierdzić należy, że restauracja w kontenerze gastronomicznym – w przytłaczającej większości przypadków – będzie znacznie bardziej wydajna, niż ta mieszcząca się w tradycyjnym, murowanym budynku. Będzie ona bowiem rozwiązaniem znacznie bardziej elastycznym i funkcjonalnym. A to z kolei z pewnością znajdzie ujście w uzyskiwanych przez nas dochodach.

Kontener intermodalny - Pawilon

Materiał Partnera

e-leclerc-mielec
Navi

Zobacz też...

Zostaw komentarz

Wydarzenia, Wiadomości - Informacje Mielec | Dentysta Mielec Stomatolog | Hurt paliw płynnych z dostawą do firm, zbiorniki na paliwa