W Cieniu Jupiterów Mielec
Image default

Tomasz Jakubiak w Restauracji Fratelli


Szczegóły wydarzenia

  • Date:

Wieczorem 16 października w restauracji Fratelli gościem specjalnym, a zarazem kreatorem wyszukanych dań, będzie szef Tomasz Jakubiak!
Kucharz, a zarazem dziennikarz kulinarny, którego można kojarzyć z popularnych programów tj. ,,Jakubiak w sezonie” czy ,,Jakubiak lokalnie” w telewizji kuchnia+. Pasjonat smaku, który godzinami mógłby opowiadać o jedzeniu i swoich kulinarnych podróżach, zaserwuje klientom wraz z szefem Andrzejem Harlą i zespołem Fratelli wyśmienite menu.
 PROPOZYCJA MENU NA KOLACJĘ:
▪️PRZYSTAWKA I
Pâté z gęsich wątróbek z wiśnią w środku obtoczone w orzechach laskowych/ mus z cebuli i żurawiny.
▪️PRZYSTAWKA II
Smażona ośmiornica z chorizo/ salsa kolendrowa/ purée z pieczonego selera.
▪️ZUPA
Krem z pieczonych pomidorów i papryki/ purée z ziemniaków i jalapeno.
▪️DANIE GŁÓWNE
Żeberka wieprzowe bbq/ ziemniaki konfitowane z ziołami/ coleslaw z czerwonej kapusty.
Boczek pieczony z anyżem i cynamonem w cydrze i sake/ kwaśne jabłko z wasabi/ mini liście sałaty rzymskiej.
▪️DESER
Kluski leniwe z pieczonej dyni/ sos z ajerkoniaku/ kruszona beza.
Start: 16 października, godz.19:00
Koszt: 220 zł./os.
Rezerwacje: 17 583 74 74
Ponadto WINE PAIRING, czyli odpowiednio dobrane wino przez znakomitego sommeliera Leszka Ziembę do każdej z potraw (dodatkowo płatne).
e-leclerc-mielec
Navi

Zobacz też...

Wydarzenia, Wiadomości - Informacje Mielec | Dentysta Mielec Stomatolog | Hurt paliw płynnych z dostawą do firm, zbiorniki na paliwa